خانه > سلامت > 19 درصد نوجوانان به غذا نمک می زنند – تغذیه-سلامت

19 درصد نوجوانان به غذا نمک می زنند – تغذیه-سلامت


image 13970801444783 19 درصد نوجوانان به غذا نمک می زنند   تغذیه سلامت

سلامت نیوز: رئیس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت گفت: سبک زندگی و تغذیه نوجوانان نیاز به فرهنگ سازی و اصلاح دارد؛ حدود 19 درصد نوجوانان هنوز به غذای خود نمک اضافه می کنند و مصرف تنقلات چرب نیز در این گروه سنی بیداد می کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، گلایل اردلان با اعلام این مطلب به مناسبت هفته سلامت نوجوانان و مدارس که از اول آبان آغاز می شود، افزود: نوجوانان و جوانان 21 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و ایران جزو کشورهای جوان تلقی می شود؛ این درحالی است که حدود 10 درصد نوجوانان مبتلا به چاقی بوده و 13 درصد آنها نیز اضافه وزن داشته و 46 درصد نوجوانان نیز فعالیت فیزیکی ناکافی دارند.

رئیس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: در مدارس باید میان وعده غذایی سالم و مقوی سرو شود، چنانچه نوجوانان به ویژه دختران دچار کمبود پروتئین، کلسیم و سایر ریزمغذی ها شوند، ممکن است در سنین بالاتر دچار اختلالات و بیماری های جسمی شوند. کم خونی، فقر آهن، آشفتگی ذهنی و رفتاری، دیابت، پوکی استخوان، چاقی، اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی، با تغذیه سالم و مناسب قابل پیشگیری است.
اردلان افزود: در اداره سلامت جوانان و نوجوانان مدارس، با دو گروه سنی 5 تا 18 سال و 18 تا 29 سال، سر و کار داریم که تمرکز ما در هفته ملی سلامت نوجوانان و مدارس بر گروه سنی 5 تا 18 است.

وی اظهار داشت: به منظور ارتقای شاخص های سلامت، درحال تدوین برنامه راهبردی سلامت نوجوانان هستیم که بر مبنای آن مشکلات سلامتی این گروه سنی اولویت بندی شده و بعداز آن مداخلات لازم طراحی شده و اجرا می شود، همچنین برنامه پایش، ارزشیابی، مانیتورینگ و نظارت بر شیوه های اجرای این برنامه راهبردی درحال طراحی است.
رئیس اداره جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت درخصوص بسته خدمت سلامت نوجوانان گفت: این بسته برای گروه های سنی پیش دبستان، اول، چهارم، هفتم و دهم دوران تحصیل، با مشارکت وزارت آموزش و پرورش اجرا می شود.
اردلان درخصوص جزییات بسته خدمت سلامت نوجوانان تصریح کرد: خدماتی که در قالب بسته خدمت نوجوانان ارائه می شود، در پایه پیش دبستان و دبستان با سایر پایه ها متفاوت است، چراکه قبل و هنگام ورود به مدرسه، تست های آمادگی تحصیلی، سنجش سلامت روان، بینایی و شنوایی با کمک آموزش و پرورش استثنایی انجام شده و همچنین در این مقاطع، شیوه زندگی این افراد نیز مدنظر قرار می گیرد؛ درنتیجه با توجه به عدد و رقم شیوه زندگی فرد، مداخلات لازم مثلا درخصوص فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم را طراحی می کنیم.
وی افزود: این بسته خدمتی، در دو سطح پزشک و غیرپزشک اجرا می شود و نوجوانان در زمینه رفتارهای مخاطره آمیز، وضعیت تغذیه، سلامت روان، نمایه توده بدنی، سلامت اجتماعی، قد و وزن و فعالیت فیزیکی، توسط کارشناسان مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرند و چنانچه نیاز باشد، برای پیگیری وضعیت سلامتی به پزشک ارجاع داده می شوند.

* فعالیت 19 هزار مدرسه مروج سلامت در کشور
رئیس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه درحال حاضر 19 هزار مدرسه مروج سلامت در سطح کشور وجود دارد، عنوان کرد: مدارس مروج سلامت در زمینه آموزش سلامت، پیشگیری از حوادث، پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز، سلامت روان، مشارکت اولیا و مربیان، سلامت محیط مدرسه و ارزیابی های دوره ای سلامت نوجوانان فعالیت دارند.
وی به اهمیت نشست های انجمن اولیا و مربیان با حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: درحال حاضر ارتباط خوبی بین انجمن اولیا و مربیان و وزارت بهداشت برقرار بوده و همکاری های خوبی داریم، این انجمن ها در اکثر نشست ها حضور دارند و این امر موجب می شود تا در راستای ارتقای شاخص های سلامت نوجوانان از مشارکت بیشتر این انجمن ها بهره ببریم.
اردلان با تاکید بر اینکه باید به بوفه سالم در مدارس اهمیت بیشتری داده شود، افزود: در مدارس باید میان وعده غذایی سالم و مقوی سرو شود، چنانچه نوجوانان به ویژه دختران دچار کمبود پروتئین، کلسیم و سایر ریزمغذی ها شوند، ممکن است در سنین بالاتر دچار اختلالات و بیماری های جسمی شوند. کم خونی، فقر آهن، آشفتگی ذهنی و رفتاری، دیابت، پوکی استخوان، چاقی، اضافه وزن و بیماریهای قلبی و عروقی، با تغذیه سالم و مناسب قابل پیشگیری است.
رئیس اداره جوانان و نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت در پایان درخصوص اهمیت تغذیه سالم گفت: با تغییر سبک زندگی و مدرن شدن جوامع، تمایل به مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی هایی با قند بالا، رواج زیادی یافته و سن ابتلا به بیماری های غیرواگیر نیز کاهش یافته است، بنابراین باید قبل از ابتلای آنها به بیماری های غیرواگیر نظیر دیابت و چاقی، از وقوع آنها پیشگیری شود.


19 درصد نوجوانان به غذا نمک می زنند – تغذیه
کپی رایت: منبع مطلب