سلامت نیوز:معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: هرچند با اعمال محدوديتهاي کرونايي شاهد کاهش روند بيماري هستيم اما اين وضعيت بسيار ناپايدار و شکننده است و مردم بايد توصيههاي بهداشتي را همچنان دقيق رعايت کنند تا از خطرات آن درامان باشند.
به گزارش سلامت نوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،بابک عشرتي افزود: مردم بايد آگاه باشند که با عاديانگاري اين بيماري، شاهد اوجگيري کرونا خواهيم بود و دوباره مواردي مانند مراجعان سرپايي، بستري و مرگ ناشي از آن افزايش خواهد يافت.اين اپيدميولوژيست با اشاره به کاهش حدود 30 درصدي مراجعات سرپايي در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت:
با اعمال محدوديتها، تعداد مراجعات سرپايي هفتگي در هفته قبل از تعطيلات اخير حدود 7 هزار و 500 نفر بود که اين تعداد در هفته قبل به حدود 5 هزار نفر رسيده که حدود 30 درصد کاهش را نشان ميدهد.
عشرتي در پاسخ به اين سوال که آيا تعطيلات دو هفتهاي در کاهش روند بيماري کرونا تأثير داشته است؟ گفت: تعطيليهاي دو هفتهاي اخير بر کاهش روند بيماري تأثير داشته و در مراجعات سرپايي و بستري شاهد کاهش روند هستيم.
وي اظهار اميدواري کرد که با رعايت دقيق پروتکلهاي بهداشتي از سوي مردم همچنان شاهد روند کاهشي بيماري کرونا باشيم. مردم با کاهش تعداد مراجعات سرپايي، بستريها و مرگ ناشي از کرونا، نبايد تصور کنند که کرونا پايان يافته و ميتوانند زندگي عادي خود را داشته باشند.
شناسايي بيماران و افراد در تماس با آنان
وي، رديابي و شناسايي بيماران و افراد در تماس با آنان را از مهمترين اولويتهاي اين مجموعه اعلام کرد و گفت: همکاران حوزه بهداشت دانشگاه با همراهي مجموعههايي مانند بسيج با جديت اين کار را دنبال ميکنند.عشرتي از مبتلايان به کرونا تقاضا کرد با همکاران حوزه بهداشت دانشگاه همراهي مناسب داشته باشند و اطلاعات افراد در تماس با آنها را در اختيار اين مجموعه قرار دهند تا شناسايي افرادي که با آنها تماس داشته و داراي علامت هستند، در اسرع وقت انجام شود.
وي افزود: با اين اقدام علاوهبر شناسايي به موقع مبتلايان اعم از داراي علامت يا بدون علامت، از انتشار بيماري در جامعه جلوگيري ميشود. اميد است بيماران، افراد در تماس با آنان را به همکاران حوزه بهداشت معرفي کنند.
رعايت دقيق پروتکلهاي بهداشتي
وي ادامه داد: با بازگشايي برخي از اصناف و حضور بيشتر کارکنان در ادارات و دستگاه از شنبه اين هفته (15 آذر ماه) در بسياري از شهرها از جمله تهران، نبايد اين باور در مردم ايجاد شود که بيماري کرونا تمام شده و پروتکلهاي بهداشتي کمتر رعايت شود. عشرتي افزود: در کنار کارهايي که مسئولان و دستاندرکاران حوزه بهداشت بايد انجام دهند که از مهمترين آن رديابي بيماران و افراد در تماس با آنها است، مردم بايد توصيههاي بهداشتي مانند استفاده از ماسک، شستن دستها و فاصلهگذاري اجتماعي و حضور نيافتن در تجمعات را به دقت رعايت کنند.
کرونا همچنان در کمین؛ خطر نکنیم – سلامت شهر – سلامت اجتماعی
کپی رایت: