خانه > سلامت > بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟-سلامت

بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟-سلامت

برترین‌ها: در فصل زمستان به دلیل سردی هوا، لب‌ها بیشتر از هرموقع ترک می‌خورند و یا پوسته پوسته می‌شوند. بعضی‌ها برای حل این مشکل از رژلب استفاده می‌کنند اما در حقیقت در اکثر مواقع، رژلب کمکی در حل این مشکل نمی‌کند. بهترین راه، استفاده از بالم لب است. بالم لب با برندهای متفاوتی در بازار وجود دارد، اما هیچ چیز بهتر از یک بالم لب خانگی نیست. امروز در این مطلب، قصد داریم به شما طرز تهیه چند نوع بالم لب خانگی را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

بالم لب خانگی

بالم لب چیست؟

بالم لب در واقع محصولی برای محافظت از لب‌ها بوده و خاصیت نرم‌کنندگی و آبرسانی دارد. برخی افراد تصور می‌کنند می‌توانند از کرم‌های مرطوب کننده جهت نرم کردن لب‌ها استفاده کنند. اما بالم به سبب دارا بودن فرمول خاص برای لب‌ها مناسب‌تر بوده و توصیه می‌شود از این محصول استفاده کنید.

این محصول برای لب‌هایی که خشک شده و ترک خورده‌اند مناسب است. همچنین برخی از بالم‌ها بخاطر داشتن SPF از لب‌ها در برابر اشعه‌های مضر خورشید محافظت می‌کنند.

برخی افراد هنگامی که با خشکی لب‌ها مواجه می‌شوند از رژ لب استفاده می‌کنند. رژ لب نه تنها خشکی لب را برطرف نمی‌کند، بلکه گاهی اوقات باعث بدتر شدن آن هم می‌شود.

بالم لب خانگی

طرز تهیه چند نوع بالم لب خانگی

۱. بالم لب موم زنبور عسل و روغن نارگیل

مواد لازم:

  • ۱ قاشق غذاخوری موم رنده شده زنبور عسل
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل طبیعی
  • چند قطره عسل طبیعی
  • ۲ کپسول ویتامین E

طرز تهیه:

ابتدا موم عسل را درون یک کاسه قرار داده و به کمک بخار آب آن را ذوب کنید. هنگامی که نیمی از موم ذوب شد، روغن نارگیل و عسل را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. دو کپسول روغن ویتامین E را نیز به مواد درون کاسه بیافزایید. بعد از خنک شدن بالم لب خانگی آن درون یک ظرف دردار خیلی کوچک یا جای بالم لب‌های قدیمی خود بریزید.

بالم لب خانگی

۲. بالم لب با روغن نارگیل و چغندر

مواد لازم:

  • ۲ قاشق چای‌خوری روغن نارگیل
  • آب نصف لیمو
  • نصف چغندر قرمز

طرز تهیه:

نصف یک چغندر قرمز را به قطعات کوچک خرد کنید. قطعات کوچک خرد شده را داخل مخلوط‌کن بریزید. نصف یک لیمو را فشار دهید. آب نصف لیمو را به مخلوط‌کن اضافه کنید. روغن نارگیل را اضافه کنید. همه چیز را مخلوط کنید. مخلوط را در ظرف مورد نظر خود بریزید. آن را در یخچال نگهداری کنید تا بالم شما سفت بماند.

۳. بالم لب پرتقال و وانیل

مواد لازم:

  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
  • ۱ قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • ۲ قاشق چای خوری موم رنده شده زنبور عسل
  • ۲ قاشق چای خوری شی باتر
  • ۶-۸ قطره روغن پرتقال
  • ۱/۸ قاشق چای خوری عصاره وانیل

طرز تهیه:

روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن پرتقال، موم زنبور عسل و شی باتر را با یکدیگر درون یک کاسه مخلوط کنید. سپس کاسه را روی آب جوش قرار دهید تا حرارت آب محتویات کاسه را ذوب کند. مواد را که حالا ذوب شده‌اند هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. پس از اینکه کاسه را از روی آب جوش برداشتید، روغن پرتقال و عصاره وانیل را نیز به آن اضافه کرده و مخلوط دوباره هم بزنید.
بالم لب را با دقت به ظرف مناسب منتقل کنید.

بالم لب خانگی

۴. بالم لب خانگی با نعناع

مواد لازم:

  • روغن نعناع ۱ قطره روغن نارگیل ۲ قاشق
  • روغن بادام شیرین ۱ قطره
  • ژل آلوئه ورا نصف قاشق

طرز تهیه:

روغن نارگیل و روغن نعناع و بادام شیرین را به همراه نصف قاشق ژل آلوئه ورا در ظرفی بریزید. روغن نارگیل را نیز در ظرفی ریخته و کمی حرارت دهید تا آب شود. حالا مواد را با هم مخلوط کنید و چند دقیقه روی حرارت بگذارید. پس از سرد شدن در یخچال به مدت ۶ تا ۸ هفته می‌توانید نگهداری کنید.

۵. بالم لب شی باتر

مواد لازم:

  • ۱ قاشق غذاخوری شی باتر
  • ۱ قاشق غذاخوری موم زنبور عسل
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل طبیعی
  • ۱ قاشق چای خوری عسل طبیعی
  • ۴-۵ قطره روغن لیمو

طرز تهیه:

ابتدا شی باتر، موم زنبور عسل و روغن نارگیل را درون یک قابلمه یا کاسه کوچک بریزید. کاسه یا قابلمه را روی آب جوش بگذارید تا محتویات آن با حرارت آب ذوب شود. پس از ذوب شدن مواد، عسل و روغن لیمو را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. پس از خنک شدن بالم لب خانگی آن را درون شیشه یا ظرف کوچک مخصوص بالم لب بریزید.

بالم لب خانگی

۶. بالم لب با کپسول ویتامین E

  • وازلین
  • روغن زیتون یا نارگیل
  • رژ لب
  • کپسول ویتامین E

طرز تهیه:

پس از آب کردن مواد فوق در ظرفی بصورت بن ماری، کپسول ویتامین E را سوراخ کنید و به مواد بیفزایید. خوب هم بزنید تا مواد یکدستی بدست آید. مواد بدست آمده را در ظرفی در یخچال نگهداری کنید.

۷. بالم لب روغن زیتون و عسل

مواد لازم:

  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • عسل

طرز تهیه:

با ترکیب کردن مواد بالا می‌توانید یک بالم لب عالی داشته باشید و به مدت یک ماه از آن در ظرفی سربسته استفاده کنید. البته سعی کنید وقتی بالم به لب می‌زنید آن را نخورید.

بالم لب خانگی

مزایای بالم لب خانگی

همانطور که دیدیم، تهیه بالم لب خانگی بسیار راحت بوده و به هیچگونه تجهیزات و ترکیبات خاص نیاز ندارد. تهیه بالم لب در خانه چند مزیت دارد: اول اینکه مطمئن خواهید بود که موادی که به لبتان می‌زنید طبیعی و بی‌ضرر هستند. دوم اینکه می‌توانید هر ماده را به میزان دلخواه به بالم لب اضافه کنید؛ این باعث می‌شود تا رنگ، حجم، بو و میزان مرطوب کنندگی آن کاملاً مطابق با سلیقه شما باشد.

چگونه از بالم لب نگهداری کنیم؟

بالم لب خانگی

حالا که بالم لب دلخواه خود را ساخته‌اید، باید از آن به خوبی نگهداری کنید. نکات زیر می‌تواند در این امر به شما کمک زیادی کند:

شیشه‌ها یا ظروفی که برای نگهداری بالم لب خود استفاده می‌کنید باید تمیز و خشک باشند. در غیر این صورت شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها فراهم خواهد شد.

بهتر است بالم لب خانگی را در یخچال نگهداری کنید؛ زیرا کاملاً طبیعی بوده و حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده نیستند.

بالم لب را هرگز در فریزر قرار ندهید. چرا که ظاهر آن بهم می‌ریزد و خاصیت خود را نیز از دست می‌دهد.

موادی مانند روغن نارگیل، موم زنبور عسل دارای خاصیت SPF طبیعی (مراقبت در برابر اشعه فرابنفش خورشید) هستند؛ بنابراین توصیه می‌شود حتماً از آن‌ها در بالم لب‌های خود استفاده کنید تا لب‌هایتان در برابر آسیب‌های نور خورشید در امان بمانند.


بالم لب چیست؟ چطوری خودم بسازم؟
کپی رایت: منبع مطلب