خانه > سلامت > گریپ‌فروت؛ میوه‌ای همه کاره! – مواد غذایی – تغذیه-سلامت

گریپ‌فروت؛ میوه‌ای همه کاره! – مواد غذایی – تغذیه-سلامت


سلامت نیوز-*حدیثه خسروی: از فوائد بی‌نظیر گریپ‌فروت اطلاع دارید؟ این میوه خوشمزه نه تنها باعث کاهش وزن می‌شود، بلکه باعث کاهش کلسترول و سلامت قلب و عروق هم می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، از فوائد بی‌نظیر گریپ‌فروت اطلاع دارید؟ این میوه خوشمزه نه تنها باعث کاهش وزن می‌شود، بلکه باعث کاهش کلسترول و سلامت قلب و عروق هم می‌شود. در ادامه به خواص و فوائد این ماده غذایی مفید می‌پردازیم:

گریپ‌فروت و کاهش وزن

مصرف نصف گریپ‌فروت قبل از وعده‌های غذایی تأثیر بسزایی در کاهش وزن دارد. محققین معتقدند ترکیبات موجود در گریپ‌فروت از طریق تنظیم سطوح انسولین باعث کنترل و کاهش وزن می‌شوند. نتایج یک مطالعه 12 هفته‌ای بر روی افرادی که دارای اضافه وزن بودند و نیمی از گریپ‌فروت تازه را قبل از غذا به مدت 12 هفته مصرف کرده بودند، نشان داد که آنها پس از 4 هفته تقریباً

5/2 کیلوگرم و پس از 12 هفته تقریباً 5/5 کیلوگرم کاهش وزن داشتند. مطالعه دیگری که بر روی 91 بیمار چاق مبتلا به مقاومت انسولین و سندرم متابولیک انجام شد، نشان داد مصرف نصف گریپ‌فروت تازه قبل از غذا باعث کاهش 7/1 کیلوگرم وزن در طی 12 هفته مصرف، بهبود مقاومت به انسولین و کاهش سطح قند خون دو ساعت بعد از غذا شده است. گریپ‌فروت‌ها غنی از پکتین و مواد مغذی هستند، کالری کمی دارند و فاقد چربی اشباع یا کلسترول می‌باشند.

کاهش کلسترول و مقابله با بیماری های قلبی

یک عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی، کلسترول خون بالا است. مطالعات نشان می‌دهند سطح کلسترول در بیمارانی که روزانه یک گریپ‌فروت مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی در مقایسه با گروه کنترل کاهش قابل‌ملاحظه‌ای داشت که احتمالاً به دلیل سطوح بالای آنتی‌اکسیدان گریپ‌فروت است.

گریپ‌فروت و کاهش خطر سرطان ریه

گریپ‌فروت سفید حاوی مقدار بالایی از فلاونوئید نارنجین است که از فعال شدن آنزیم ایجاد‌کننده سرطان جلوگیری می‌کند. گریپ‌فروت صورتی حاوی مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان لیکوپن است.

گریپ‌فروت و پیشگیری از سرطان کولون

لیمونین و نارنجین موجود در گریپ‌فروت در مطالعات بسیاری در ارتباط با سلول‌های سرطانی روده بزرگ مورد بررسی قرار گرفته است و نشان می‌دهد این ترکیبات در سرکوب سلول‌های سرطانی روده موثرند.

گریپ‌فروت و پیشگیری از سرطان پروستات

فلاونوئید نارنجینین (naringenin) موجود در مرکبات ترمیم DNA را در سلول‌های سرطانی پروستات تسریع می‌کند.

گریپ‌فروت و سرماخوردگی

نصف یک گریپ‌فروت تازه 38.4 میلی‌گرم ویتامین C دارد که 64 درصد نیاز روزانه را تأمین می‌کند.

یک فنجان آب گریپ‌فروت صورتی خام تازه 93.9 میلی‌گرم دارد که 156 درصد نیاز روزانه است در مقایسه با پرتقال که حدود 95 میلی‌گرم ویتامین C به ازای هر 1 فنجان دارد، میزان قابل ملاحظه‌ای است.

گریپ‌فروت و سم‌زدایی کبد

گریپ‌فروت حاوی گلوتاتیون است که به کبد کمک می‌کند تا مواد شیمیایی مضر را سم‌زدایی کند. همچنین در مقابله با هپاتیت C اثرات مفیدی از خود نشان داده است. فیتونوترینت‌های موجود در گریپ‌فروت، به نام لیمونوئیدها، با تقویت تشکیل گلوتاتیون-S-ترانسفراز که یک آنزیم سم‌زدا است، از تشکیل تومور جلوگیری می‌کنند. این آنزیم باعث ایجاد واکنش‌هایی در بدن می‌شود که مواد سمی را به صورت محلول از بدن دفع می‌کند.

خواص تغذیه‌ای گریپ‌فروت

گریپ‌فروت کالری بیشتری در مقایسه با کالری خود، را می‌سوزاند.

حاوی 60 درصد ویتامین C و مقادیر قابل‌توجهی فیبر است که باعث القای حس سیری می‌شود.

حاوی پکتین است که با اتصال به فلزات سنگین آنها را از بدن دفع می‌کند.

دارای ترکیبات آنتی‌ویروس است.

غنی از ویتامین C است.

چگونه یک گریپ‌فروت شیرین انتخاب کنیم؟

چندین روش برای شناسایی گریپ‌فروت شیرین وجود دارد که با یادگیری آنها می‌توانید انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.

کمی نرم و سنگین باشد. سنگینی گریپ‌فروت به این معنا است که بخشی از محتوای داخلی آن به شکر تبدیل شده است.

به عنوان یک قاعده کلی، گریپ‌فروت‌های صورتی و قرمز از گریپ‌فروت سفید شیرین‌ترند.

گریپ‌فروت قرمز و صورتی رنگ خود را از لیکوپن که یک آنتی‌اکسیدان قوی در مبارزه با سرطان است، می‌گیرد. گریپ‌فروت با کیفیت معمولاً پوست نازک صاف، محکم و براق دارد. وقتی پوست نازک شده باشد، میوه آن شیرین‌تر خواهد شد، در حالیکه پوست ضخیم گریپ‌فروت نشان‌دهنده کال بودن آن است. گریپ‌فروت‌هایی که سبک و اسفنجی باشند، پوست آنها سخت و ضخیم باشد و یا به رنگ سبز باشند، شیرین نیستند.

تداخل گریپ‌فروت و برخی از داروها

برخی از داروهای تجویز شده با آب گریپ‌فروت تداخل دارند و در صورت عدم آگاهی، می‌توانند عوارض خطرناکی داشته باشند. بسیاری از این داروها شناخته شده هستند، مانند برخی از استاتین‌های کاهش‌دهنده کلسترول، آنتی‌بیوتیک‌ها و مسدود‌کننده‌های کانال کلسیم که برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شوند. دسته دیگر از آنها عواملی هستند که برای مقابله با سرطان یا سرکوب سیستم ایمنی بدن در افرادی که پیوند عضو انجام داده‌اند، استفاده می‌شوند. به نظر می‌رسد این گونه تداخلات در افراد مسن‌تر به دلیل توانایی کمتر در متابولیزه کردن داروها با شدت بیشتری رخ می‌دهد. گفته می‌شود مصرف یک قرص با یک لیوان آب گریپ‌فروت مانند مصرف 20 قرص با یک لیوان آب است. در نتیجه گریپ‌فروت با همه فواید ذکر شده به راحتی می‌تواند به یک ترکیب سمی تبدیل شود. گزارش‌های منتشر شده نشان داده است که نوشیدن 200 میلی‌لیتر آب گریپ‌فروت یک بار در روز به مدت سه روز، باعث افزایش 330 درصدی غلظت سیمواستاتین می‌شود. معمولاً داروهایی که توسط آنزیمی به نام سیتوکروم P450 3A4 متابولیزه می‌شود باید مد نظر قرار گیرند و از تداخل غذا دارو در این موارد جلوگیری شود. برخی از مرکبات حاوی ماده موثره‌ای به نام furanocoumarins هستند که آنزیم متابولیزه دارو را به‌طور برگشت‌ناپذیر مسدود می‌کنند. در ادامه به برخی از داروهایی که با گریپ‌فروت تداخل دارند، اشاره می‌شود.

داروهایی که با گریپ‌فروت تداخل دارند

داروهای ضد سرطان: Crizotinib. Dasatinib. Erlotinib. Everolimus. Lapatinib. Nilotinib. Pazopanib. Sunitinib. Vandetanib. Venurafenib.

آنتی بیوتیک‌ها: Erythromycin. Halofantrine. Maraviroc. Primaquine. Quinine. Rilpivirine.

داروهای کاهنده کلسترول: Atorvastatin. Lovastatin. Simvastatin.

داروهای قلبی: Amiodarone. Apixaban. Clopidogrel. Dronedarone. Eplerenone. Felodipine. Nifedipine. Quinidine. Rivaroxaban. Ticagrelor.

داروهای سیستم اعصاب مرکزی: Alfentanil (oral). Buspirone. Dextromethorphan. Fentanyl (oral). Ketamine (oral). Lurasidone. Oxycodone. Pimozide. Quetiapine. Triazolam. Ziprasidone.

داروهای مربوط به دستگاه گوارش: Domperidone.

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی: Cyclosporine. Everolimus. Sirolimus. Tacrolimus.

داروهای مربوط به مجاری ادراری: Darifenacin. Fesoterodine. Solifenacin. Silodosin. Tamsulosin.

* کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه


گریپ‌فروت؛ میوه‌ای همه کاره! – مواد غذایی – تغذیه
کپی رایت: منبع مطلب